maanantai 3. lokakuuta 2011

Välillä jotain asiaakin

Tänään tapahtui.

Aamu alkoi "myyjäisten" inffolla, Minewaki-sensei oli käynyt muutaman opiskelijan kanssa Sendaissa jossa maaliskuun maanjäristys ja sen mukanaan tuoma tsunamiaalto teki isoimmat tuhot ja jonka ihmisille osa myyjäisten tuloista lahjoitetaan. Minewaki-sensei oli kuvannut tuhoutuneita ja jo raivattuja alueita, voi vain kuvitella minkälaisessa kaaoksessa Sendai on maaliskuun jälkeen ollut ja kuinka monta selviytymistarinaa on kuultu, suurin osa riisipelloista on meriveden vaikutuksen voimasta muhjuuntunut käyttökelvottomiksi ja suurin osa ammattiviljeliöistä on joutunut keksimään muita ratkaisuja elantonsa saamiseksi.

Oppilaat olivat keränneet romua pitkin sendain "jätevuoria" joista on tarkoituksena tehdä myyjäisiin koruja, Projektin nimi on HeartQuake. Projektin ohella opiskelijat saavat toteuttaa myös omaa henkilökohtaista projektiaan "Rainbow". HeartQuake projektista saadut rahat lahjoitetaan kokonaisuudessaan miyagi prefektuurin ihmisille, Rainbow projektin koruista lahjoitetaan 30% ja loppu jää opiskelijalle itselleen. Myyjäiset järjestetään 5-6.11 jossain Tokyon isossa yliopisto rakennuksessa. 

Lähes koko päivä kului HeartQuake korun suunnittelussa, tavoitteena on tehdä 100 korua/ luokka ja luokkia projektissa on 2 tai 3. HeartQuake speksit: Simple, Looks, Material. Tuotteeksi valittiin riipus. Tuotteen pitää siis olla mahdollisimman yksinkertainen/nopea/helppo tehdä koska sitä myydään noin 500 yenillä/kpl. Iltapäivällä pääsin jatkamaan Nunome Zogania joka meni aivan lätyiksi, tuli kiire tehdä kun en meinannut saada vaiheita joita ei voinut jättää huomiselle valmiiksi (Rauta olisi alkanut ruostumaan joka olisi aiheuttanut ongelmia hopealehden pysymisen kanssa). Hirveessä kiireessä tekstuurin tekemisestä ei tahtonut tulla mitään, kädet tärisi ja henkeä ahdistu, olisi pitänyt suosiolla jättää koko juttu huomiselle.. Myös kiireessä hopealehdet menivät aivan päin honkia mutta ovat nyt sentään kiinni, harjotushan tämä vasta oli ja seuraavasta tulee varmasti parempi!

Koulustä pois päästyämme oli armoton vitutus, onneksi Koenjin asemalla päätimme käydä Yoshinoyassa syömässä mutta eksyimmekin viereiselle sushi hihnalle NAM! Hyvä ruoka, parempi mieli, niin se vaan menee ^^ Tänään pitäisi vielä huomen aamuksi luonnostella muutama yksinkertainen koru posliinikipoista ja/tai raudasta jotka luokkamme valitsi materiaaleikseen.



Sendaista tuotua romua.

Lisää talonpalasia.

Mm. tällasesta pitäis jotain saada 100 kpl helpolla aikaseksi.

Leikattuja savikuppeja.

Sushilla.

Ooom noom.

Onko mulle alkanu tuleen ryppyjä? Oli aika jänniä pikku lieroja.

Slurp, mustekalan lonkeroa.

Oli hyväää <3

2 kommenttia:

  1. Hyvän kuulonen projekti! Siistiä että saatte olla tolassessa mukana:)
    Mut hei onko toi mustekalan imukuppinen lonkero oikeesti hyvää? Eikö se oo kumista sitkeetä ja limasta ja mautonta? T:neiti ennakkoluulo/lonkerokammo..

    VastaaPoista
  2. on se hyvää, voishan siinä oikeasti olla vähän enemmän makuja, ei se nyt mitenkään jäätävän kumistakaan ole kuten ilmeisesti esim raaka kalmari ;D Ja joo, ihan mielenkiintonen rojetki ja on kiva päästä siihen mukaan <3 ainut vaan että noita projekteja tuppaa olemaan ja koulupäiviä on vain 4/vko ja olis kiva vähän noita uusia tekniikoitakin ehtiä opiskelemaan ;)

    VastaaPoista