maanantai 26. syyskuuta 2011

Ryhdymma hommiin!

Noniin, tätä päivää onkin tässä odotettu että päästäisiin hommiin. Tänään koulu alkoi luonnollisesti nimenhuudolla ja "läksytyksellä" vaihtareille siitä kuinka ei kuulu sanoa Ohayoo vaan käyttää kunnitettavampaa muotoa Ohayoo gozaimasu.. Jep jep, on se suomalaiselle vaikeaa muistaa jokakerta erikseen olla kohtelias. Feilasin myös ekana päivänä heittämällä kahvit lattialle :D onneksi ei mennyt kenenkään töidenpäälle.

Asiaan, aloitimme päivän Ando-sensein opastuksella, käytiin ostamassa hiko martista joitain työkaluja (ostin vasara, high speed steeliä punsselia varten, sahanteriä raudalle [nunome zogania varten] ja juotosnestettä [ihan varuiksi]). Kävimme läpi vasaran varren oikeaoppisen "muotoilun" ja kiinnittyksen sekä punsselinteon ja raudan kuvioinnin hopea/kulta lehteä varten + niiden kiinnittämisen. Ando-sensei näytti vasara-tarpeillani koko vasaran varren teon ja pään kiinnityksen joten täytynee jossainvälissä opetella se ihan konkreettisesti tekemällä. Punsseli oli suht yksinkertainen tehdä ja pääsin jo sahaamaan ensimmäistä tulevaa harjoituskappaletta.

Saas nähdä miten huomenna, olemme menossa näyttelyyn joka koostuu esineistä yms? jotka ovat tehty japanilaisilla vanhoilla perinteisillä tekniikoilla. Huomenna olisi myös ilmeisesti tarkoitus käydä Tsukiji kalatorilla, ellen väärin ymmärtänyt. Keskiviikkona ei ole koulua koska on staff meeting, silloin kouluun ei saa kuullemma tulla. Torstaista ja perjantaista ei ole kysytty mutta launataina olisi tarkoitus ainakin mennä, jossei saa nunome zogania eteenpäin niin kyllähän noita omiakin hommia riittää kute KÖH KÖH vaikka se rivisormus ym ystävät.

Tänään meillä oli myös kerrankin kunnon mätöt messissä, Teryaki kanaa ja vihanneksi joita tehtiin eilen, tänään aamusti vielä mustekalan muotoisia nakkeja (veikeitä), paistettua kananmunaa jossa oli soijaa ja riisiviinietikkaa, kurkku-wakame salaattia ja tietenkin riisiä riisimausteella. OM NOM!

Kuvia.

Ando-sensein tekemä vasara sekä Tian vasararomppeet.

Punsseli molemmin puolin, oma + Tian vaiheessa molemmat.

Hiontaa kivellä.

Lunch break!

Kelpais varmaan teillekki ;)

Rautaa pikipadassa.

Ando-sensein demostraatiotyö vaiheessa.

Banbutikulla.

Bambutikun ja kuparipuikon jälkeen?

Posket.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti